Mat & recept

Kyckling med pesto & soltorkade tomater

DSC_0159DSC_0174

Det blev en himla massa mat på bloggen idag ;). Detta gjorde jag till middag. Tror det kan bli ännu bättre om man tar 2.5 dl grädde & utesluter mjölken. Dock blir det ju lite fetare då, men vad gör det ;). Hursomhelst blev det svingott. Blomkålen i såsen gjorde typ hela rätten.

Ingredienser:

3 st kycklingfiléer
0.5 blomkålshuvud
1 dl marinerade soltorkade tomater
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1.5 dl pesto
1.5 dl grädde (fetthalt 36%)
1 dl mjölk

Gör så här:

1. Stek kycklingfiléerna på varje sida så att de får en stekyta, salta & peppra.
2. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar & blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål & strimlade soltorkade tomater i en ugnsform.
3. Blanda pesto med grädde & mjölk & häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa med körsbärstomater när det är cirka 10 minuter kvar av tillagningstiden.

Servera med matvete :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s