Mat & recept

Ugnspannkaka med äpple & kanel

DSC_0122DSC_0118

Alltså hörni, jag är sååå himla proppmätt! Vaknade imorse & blev sugen på att göra tjockpannkaka i ugn. Det var kanske hundrafjorton år sen sist jag gjorde det (med en viss överdrift). & det var så himla gott. Åt typ som vanligt upp halva formen ;). Dock tycker jag man ska göra det i en ugnssäker form, inte ugnsplåt, för då blir den alldeles platt. Med lite hemmagjord vaniljvisp på sidan så blir det värdens godaste efterrätt! Yum!

Ingredienser

3 dl dinkel- eller vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg
3 äpplen
1 tsk kanel

Serveringsförslag: Servera med råröd vaniljvisp & somriga bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda det siktade mjölet & salt med hälften av mjölken till en jämn & klumpfri smet. Häll i den resterande mjölken & vispa i äggen. Smöra en ugnsfast form ordentligt. Häll i smeten. Kärna ur äpplena & skär dem i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i ett lager på pannkakan. Pudra på kanelen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills pannkakan stannat & fått fin färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s