Mat & recept

Kyckling & spenatmuffins

DSC_0555DSC_0561DSC_0563

Jag är en riktig frukostmänniska & gillar att äta varierat. Alltså inte bara gröt, mackor eller yoghurt dagarna i ända :). Frukostmuffins är superbra att ha i frysen då det är enkelt att lägga ned i väskan eller äta på språng. + försvinnande goda :). Detta recept hittade jag via Åse & det är en aningens modifierat.

Ingredienser
ca 15 muffins
1 msk smör
240 g rökt kyckling (smörgåspålägg), går lika bra med kalkon eller skinka
1 röd spetspaprika eller ½ röd paprika
2 dl hackade champinjoner
2 dl hackad babyspenat
8 ägg
salt, peppar
torkad oregano

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
3. Strimla kycklingen & tärna paprikan.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna & låt allt utom spenaten fräsa ihop tills det fått fin färg.
5. Rör ner spenaten & låt det bli varmt ihop i någon minut.
6. Vispa äggen tillsammans med salt, peppar och lite oregano. Rör ner kyckling/kalkon samt grönsakerna & rör ordentligt.
7. Häll ner smeten i formen & grädda i ca 20-25 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s