Mat & recept · Personligt

Glutenfri midsommartårta

DSC_0509DSC_0563DSC_05821DSC_78621DSC_78461DSC_78691DSC_7831

Denna fantastiskt goda glutenfria tårta bakar jag ofta & kommer även att göra den imorgon till midsommar :). Den är busenkel att göra & det går knappast att misslyckas med den!

Daimtårta

Ingredienser:
2 ägg
1.5 dl råsocker + 3 msk (vanligt socker går också bra, men rörsocker har en nötig god smak)
100 gram malda hasselnötter
1.5 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
3 msk kakao
2 pkt dubbeldaim
Jordgubbar

Bakplåtspapper
Glutenfritt ströbröd eller kokos som ströbröd

Så här gör du:
Tårtbotten
2 stora ägg & 1.5 dl råsocker vispas pösigt. 100 gram malda hasselnötter & 1.5 tsk bakpulver blandas & rörs ned i äggblandningen. Hälls i smord bröad form med löstagbar botten (jag brukar även ta bakplåtspapper). In i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.

Topping
3 dl vispgrädde, 3 msk rårörssocker, 3 msk kakao vispas tjockt & bres över kakan. Hacka 2 pkt dubbeldaim & strö över. Garnera gärna med bär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s