Personligt

I’m on vacation!


Jag vet att jag har blivit världssämst på att uppdatera bloggen, men om typ en vecka lovar jag att uppdatera igen. För nu tänkte jag återhämta mig bland turkost hav & gröna palmer. Äta tapas & dricka Sangria & Tinto de verano. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka med massvis utav resebilder, outfits & en himla massa inredningsupdates, som jag ju själv måste ta igen sen ;).

Mat & recept

Kikärtspizza

Min favoritpizza är egentligen gjord på blomkålsbotten, men då jag behöver blomkålshuvudet jag hade hemma till en fiskrätt som jag ska göra imorgon, bestämde jag mig för att göra kikärtspizza idag istället. Denna pizza är glutenfri & toppen att göra då den är väldigt smidig att tillaga. Dock behöver man trycka ut pizzabotten väldigt tunt om man vill ha den knaprig. Jag hade kunnat trycka ut min pizzabotten lite till :)

DSC_1549

Välj valfri topping. Jag tog det jag hade hemma: Ekologiska körsbärstomater, gullök, svarta oliver, kyckling & mozzarella. Jag hade gärna haft färska champinjoner på, men det saknade jag hemma ;).

DSC_1565

Sedan gjorde jag en egen pizzasås (vet inte hur andra gör) men jag hade ekologiska krossade tomater, salt, peppar & så pressade jag i ett par vitlöksklyftor.

DSC_1574

Sedan kryddade jag med basilika & oregano.

DSC_1611Bon appétit Efter att pizzan har gräddats 2×10 min.

Ingredienser (1 pizzabotten)

Ca 400g kikärtor (jag använde mig av ett paket färdigkokta ekologiska kikärtor 380 g)
1 dl solrosfrön
1,5 msk fiberhusk
Valfria kryddor (tex. oregano, basilika, timjan)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa solrosfröna i en matberedare tills de är söndermalda. Tillsätt resterande ingredienser & mixa till en smet.
2. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så tunt som möjligt.
3. Sätt in plåten i mitten av ugnen. Ta ut den efter 10 minuter & lägg på valfri fyllning & krydda!
4. In med plåten igen i 10 minuter tills fyllningen är varm & fått färg. Klart!

 

 

Personligt

Moxie

moxie

Jag tar mig friheten att blogga om tamponger ;). Är det bara jag som har missat dessa söta tamponger (hur nu tamponger kan vara söta) från Moxie?!

Jag tycker egentligen att man enbart ska använda tamponger av ekologisk bomull, men bara för att få den söta asken att ha tampongerna i, tycker jag att det är värt att köpa dessa :).

Hemma hos... · Inspiration

”The worlds’s most decadent hotel suite”

Suite Belle

suitlabelle

”An über-luxe suite stocked with pretty much everything a luxury lover could want. ” – KAT ODELL, Vogue International, Vogue.com

Hotel Pigalle i Göteborg utsågs till Sveriges lyxigaste hotell år 2016 & har tidigare blivit korad till ett av världens främsta lyxhotell. Senaste satsningen är deras nya lyxsvit som går under namnet Suite Belle.

Gäster i sviten får tillgång till en garderob med designerkläder, en ”beauty bar” med smink, parfymer, stylingprodukter & verktyg för håret samt en ”jewelry bar” med smycken. Dessutom får gästerna tillgång till room service i form av både make-up & hårstyling. Hotel Pigalles Suite Belle samarbetar med NK & därför får gästerna fri stilrådgivning av varuhusets stylister, som även skräddarsyr garderoben på rummet enligt önskemål.

Gäster som bor i sviten får även njuta av en fyrarätters middag med fokus på närodlat, som serveras av kockar inne på rummet. Blir gästerna törstiga finns det en ”in room cocktail service”, vilket innebär att bartenders skapar & serverar cocktails i sviten.  Rummet har även en vinkyl med bl.a. 50 olika sorters champagne. Som gäst finns även 40 minuters personlig träning & massage på rummet att tillgå.

Hur lyxigt är då inte detta? Jag tycker att suiten passar bröllopsparet som söker ett hotellrum att tillbringa bröllopsnatten i & som framförallt är ute efter någonting extraordinärt! Efter att jag har upptäckt detta magnifika hotellrum vill jag gifta mig NU & helst redan igår…

Källor: Hotelpigalle.se & Residencemagazine.se

Personligt

Dagens (mat)äventyr

snapchat-4447574481.jpg

Dagen började med att jag var snäll & följde med som sällis till en jobbintervju. Under tiden intervjun ägde rum satt jag i solen & lyssnade på ljudbok i lite över en timma. Nextstory har nämligen flera rabattkoder ute just nu, där man kan lyssna gratis under 30 dagar, hur bra? Hela semestern är räddad med andra ord ;).

20170707_145206

Sedan kurrade magarna & vi rusade till Icha Icha för en lite sen lunch…

20170707_14105320170707_141103

Jag älskar inredningen, den är så stilren & enkel (men ändå hur mysig som helst)!

20170707_141459

Även om maten inte är eko eller hundraprocent miljövänlig så är den fräsch, god & utan tillsatser. Jag gjorde dock en tabbe & förväxlade ”äggnudlar” med ”risnudlar” på menyn. Gud vad perfekt med äggnudlar tänkte jag, glutenfritt & bra. Jag kunde annars ha valt ris eller zucchinipasta (så det finns glutenfria alternativ), bara jag som var lite trög…

Detta resulterade ganska snabbt med magsmärtor för min del! haha. Meeeen jag kan säga att det var hur värt som helst att äta nudlarna ändå, för det var riktigt gott. Dock tar jag ris nästa gång & skonar magen från smärtor & uppblåsthet ;). Kan i alla fall rekommendera detta ställe att luncha på.

Nästa gång tänker jag ta lax, ris & teriyakiasås! Vid varje mål finns även exakta kcal-uträkningar, om man nu tycker sånt är himla viktigt. Kan ju tillägga att jag lyckades pricka in nästan högsta kcal på varje val jag gjorde (förutom kycklingen då), så för mig verkar inte räkningen vara så himla viktig ;).

20170707_165933

Sedan blev vi sugna på fika, men i solen…

snapchat-608364942img_20170707_182355_669

Så vi bestämde oss för att köpa med oss varsin bakelse från Ghüntherska hovkonditori, som är mitt favoritcafé & satte oss mittemot domkyrkan… Det dryga med att få ont i magen av vete är att du typ inte kan äta några goda bakelser alls, denna glutenfria mandelbiskvi var dock himmelsk!

Personligt

Utomhusbio!

img_1432-e1499327522754.jpg

Igår var jag på utomhusbio med Jocke & Emelie, det var såååå himla mysigt, fast vid midnatt blev det lite kallt. I början av augusti kommer de att visa Fantastiska Vidunder (Fantastic beasts and where to find them).

Jag & Emelie har redan bestämt att vi ska dit i augusti igen haha. Fast istället för filt ska vi ta med oss stolar, termos med någon varm dryck, fleecetröja & hamburgare från Dylan’s haha. Sååå då kommer det att bli ännu mer mys gånger tusen. För det gör så himla mycket att inte frysa :).

Personligt

Efter regn kommer solsken

20170619_103939

Att äta frukost & middag ute är bland det bästa jag vet <3. Det finns nästan inget som slår det ;). När jag hade sovmorgon häromveckan upptäckte jag även ett café här i knutarna, jag har aldrig tänkt på att det caféet funnits där tidigare. Det var så himla mysigt & fanns även med i White Guide. Jag köpte hur som helst med mig världens godaste löste hem!

Men vart tusan tog sommaren vägen? Det spöregnar just nu utanför mitt fönster. Jag har visserligen myst med en filt & en popcornskål, men regn & blåst varje dag… komigen?

Min tid i Oslo · Personligt

Oslo i mitt hjärta

Kvarteret

oslo1-tilecollage

I det här kvarteret ska jag ha praktik i höst. Alltså hur fint är det inte? Jag längtar typ hur mycket som helst just nu. Tycker det ser fantastiskt fint ut. Lägenheten ligger ca 15 minuter (gångväg) ifrån praktiken. Åh jag hoppas så innerligt att jag kommer ha världens bästa praktikveckor. Har typ alltid velat flytta till Norge, så trivs jag som fisken i vattnet kanske detta urmysiga kvarter blir min framtid ;)

Lägenheten

oslooooo.png

Jag har egentligen varit påväg att boka två helt andra boenden, ena lägenheten hann precis bli bokad framför näsan på mig & den andra hyresvärden hyrde inte ut lägenheten månadsvis.

Idag hittade jag tillslut samt bokade denna lägenhet ovan, hade såklart hemskt gärna velat ha stuckaturdrömmen som jag hittade, men hallååå jag ska inte bosätta mig här… än… bara göra min praktik, så ett tak över huvudet är ett tak över huvudet ;).

Lägenheten är belägen i ett utav Oslos finare områden, det märke jag efter att jag hade bokat boendet.  Enligt Wiki ligger stadsdelen i Oslos västra del & har genom åren varit ett bostadsområde för överklassen & har idag bostadspriser som hör till de högsta i Norge.

Sååå vi kommer nog förhoppningsvis bo centralt & i ett mysigt område i alla fall. Nu är det bara upp till mig att göra upplevelsen hur bra som helst :)!

 

Outfits

Vacation

collage2Baddräkt ASOS

Idag var jag till H&M & köpte en strandhatt. Jag lyckas alltid bränna upp hårbotten när jag är på stranden & så ska jag slinga håret på torsdag & vill inte riskera att solen förstör det :). Baddräkten som är ny kommer från ASOS & finns här.

Idag har det varit supervarmt. Juli kom verkligen med sommaren! Är helt slut efter att ha varit ute hela dagen haha. Nu ska jag städa upp här hemma, sätta upp tavlan, laga mat & vila ;).

 

Inredning

Augusti IKEA

ikea5-tile

I augusti presenterar IKEA flera smarta och vackra produkter som tillverkas med extra hänsyn till miljön. Bland annat landar dessa nyheter… Är dom inte tjusiga?

Klockan kommer att kosta 119 kr & den måste jag ju bara ha på mitt nattygsbord, besticken 24-delar kommer att kosta 599 kr.  Mer info & priser finner du här.

Personligt

1 Juli

DSC_1482

Juli. Njuta. Sommar. Jordgubbar. Läsa. Strandhäng. Picknick. Sol. Somriga outfits. Brunbrända ben. Sena sommarnätter. Klockan som stannar ett tag. Livet.

Vågar vi hoppas att sommaren kommer & stannar ett par veckor? Juni blåste ordagrant förbi…

Mode · Outfits

A box full of…

DSC_1531

…shoes…

dsc_1511-e1498862935318.jpgDSC_1506

Åh visst är dom fina mina vackra Keds? Så vackra att jag nästan inte vågar använda dem <3. Man får även med ett par ”vanliga” vita skosnören med gulddetaljer, men detta sidensnöre är ju hur sött som helst!

I morgon ska jag förresten hämta ut min tavla & äntligen hänga upp den på väggen, såå spännande! Hinner jag så kommer även ett litet bildbevis upp här på bloggen redan imorgon ;).

Hemma hos mig · Personligt

Ny tavla

20170628_120917-e1498644795427.png

Hon var lite dyr. Det blev ett impulsklickande på bussen. Men… jag är så nöjd! Nu i efterhand förstår jag inte hur jag en liten sekund tvekade. Hoppas hon passar som handen i handsken ovanför min soffa nu! Längtar!!! Har nämligen i ungefär fyra års tid letat efter en tavla, utan resultat. Sen var hon där i mitt instagramflöde & det bara sa KLICK.